‘Het is een boordevolle, spannende roman, intens en beeldend, lichtvoetig en gruwelijk. Trujillo stevent in daverende vaart met korte scènes op de ontknoping af.’

Trouw


“... een onwaarschijnlijk donderend debuut... Haar dialogen zijn helder en verrassend echt, de snelheid waarmee de scènes elkaar opvolgen houden zoveel vaart in deze roman dat je je hart soms voelt kloppen van spanning. Voor de sfeertekening, zou zelfs de befaamde Marquéz zich niet hoeven schamen.”

Noord-Hollands Dagblad


“Haar debuut is amper Nederlands te noemen. Het is in veel opzichten een echte Zuid-Amerikaanse roman... Het is ook literatuur en dan niet van het magisch realistsiche soort. Daarvoor zijn haar zinnen te aangenaam kort.”

Leeuwarder Courant“… een meeslepende eerste roman. Helemaal in de betoverende magische stijl die je kent van andere Zuid-Amerikaanse schrijvers…”

Goed gevoel


“Trujillo switcht vaardig van de ene naar de andere verhaallijn en dat levert soms verrassende perspectiefwisselingen op. Het verhaal zit goed in elkaar, is kundig geredigeerd en laat zich makkelijk lezen.”

De Volkskrant


“Trujillo las een stuk voor uit haar boek – over in het vliegtuig zitten terwijl je een condoom met cocaïne hebt ingeslikt – die ik nog altijd niet vergeten ben. “

Arnon Grunberg